VABILO: Odprtje Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka

VABILO Odprtje Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka

V Občini Mirna Peč se je po smrti dveh velikih rojakov: pesnika Toneta Pavčka in legendarnega glasbenika Lojzeta Slaka s postavitvijo spominskih obeležij in priložnostnih spominskih zbirk v Pavčkovem domu v Šentjuriju in na Barbovi domačiji na Malem Kalu močno povečal obisk enodnevnih obiskovalcev in povpraševanje po raznovrstni turistični ponudbi. Z izgradnjo novo osnovne šole so postali prostori stare osnovne šole prazni ter potrebni obnove in oživitve. Občina je v postavitvi stalne spominske zbirke/muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v obnovljenih prostorih nekdanje šole prepoznala priložnost oživitve objekta skupnega pomena sočasno z oblikovanjem ter izvajanjem novih programskih vsebin.

Skupaj s partnerji Kompasom Novo mesto, OŠ Toneta Pavčka Mirna Peč in Turističnim društvom Mirna Peč je zasnovala projekt Mirnopeški Slakov center, ga prijavila ter prejela pozitivno odločbo v okviru 1. javnega poziva za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Dolenjska in Bela krajina 2016, iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Okvirna vrednost celotnega projekta znaša 900.000,00 EUR, od tega znašajo upravičeni stroški 184.553,92 EUR, sofinanciranje projekta iz sredstev CLLD, Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja znaša 95.968,04 EUR.

Namen projekta je v obnovljenih prostorih stare šole vzpostaviti delovanje centra, ki bo osrednja povezovalna točka kulturno – turističnega razvoja območja Mirne Peči in sosednjih dolenjskih občin, katere definira skupna bogata kulturna dediščina.

Infrastrukturne aktivnosti (obnova objekta, ureditev centra, prostorov, postavitev stalne razstave…) so bile v tesnem sodelovanju z družino Slak in Dolenjskim muzejem Novo mesto izpeljane v začetni fazi projekta in bodo javnosti predstavljene z otvoritvijo muzeja 19. oktobra


Vljudno Vas vabimo na slovesno odprtje Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavcka s stalno razstavo

"Lojze Slak - virtuoz na diatonični harmoniki: Moje plošče so moje knjige". 

Odprtje bo v petek, 19.10.2018, ob 17. uri pred muzejem, Trg 8, Mirna Peč.

VABILO



Letak - festival Slakove glasbe: POVEZAVA 

Informacija o izvajanju projekta MSC_izjava za medije: POVEZAVA

Ureditev muzeja L. Slaka in T. Pavčka: POVEZAVA 


 


Nazaj na: Izvajanje projektov