Anketa "Hrana ni odpadek" - vabljeni k izpolnitvi

Anketa quot Hrana ni odpadek quot vabljeni k izpolnitvi

Na Biotehniški fakulteti so konec leta 2020 začeli 24 mesečni ciljno raziskovalni projekt (CRP) »Hrana ni odpadek: preprečevanje, zmanjševanje in uporaba odpadne hrane«. Projekt izvajajo skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije in Zbornico kmetijskih in živilskih podjetij.

Osredotoča se na različne člene verige preskrbe s hrano (kot vir odpadne hrane) in na različne modele upravljanja (kot način ukrepanja, sledenja in povezovanja za preprečevanje in zmanjševanje presežkov hrane in odpadne hrane). Temelji na participativnem pristopu in načrtuje povezovanje tako z gospodarstvom kot končnimi potrošniki in drugimi deležniki. V okviru projekta se prek projektnih dogodkov vzpostavlja stik z zainteresiranimi partnerji, ki oblikujejo tematske delovne skupine.

Sodelujete pa lahko tudi sami s svojim prispevkom in sicer tako, da izpolnite spletno anketo »Odpadna hrana v Sloveniji: motivacija za zmanjševanje vzdolž prehranske verige« katero so oblikovali v sklopu projekta Hrana ni odpadek (ARRS št: V4-2011).

Izvedbo projekta financirata Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije (MKGP).

 

Vir: https://www.bf.uni-lj.si

 


Nazaj na: Novice