Zimski cikel rokodelskih delavnic

Zimski cikel rokodelskih delavnic

V okviru projekta Povečanje samooskrbnosti z naravnimi potenciali Bele krajine (VOLNA, LAN, KONOPLJA), so projektni partnerji v mesecu januarju in februarju izvedli ciklus brezplačnih rokodelskih delavnic. Za vse delavnice (1. delavnica: POLSTENJE OVČJE VOLNE V UPORABNE IZDELKE, 2. delavnica: UČENJE KVAČKANJA Z VOLNO, LANOM OZIROMA KONOPLJO, 3. delavnica:PLETENJE Z VOLNO, LANOM, OZIROMA KONOPLJO in 4. delavnica: IZDELAVA IZDELKOV IZ KONOPLJINE VRVI) je bilo ogromno zanimanja. 

Delavnice so bile izvedne pod strokovnim vodstvom izkušenih rokodelk, nastajali pa so novi uporabni izdelki iz naravnih materialov - valne, lanu, konoplje. Pri sami izvedbi je pomemben strokoven prenos znanja, pa tudi dobra volja in druženje vseh sodelujočih. Takšnih srečanj je v današnjem času premalo.

Volna, lan in konoplja so Belokranjcem nekoč pomenili veliko. Materiali, s katerimi so se oblačili, si z njimi pomagali pri kmečkih in drugih opravilih, so bili del njihovega življenja. Tudi danes je lahko tako! S projektom »Volna, lan, konoplja« želijo čim več ljudi opogumiti in navdušiti, da s temi naravnimi materiali olajšajo in olepšajo svoje življenje.


 


Nazaj na: Izvajanje projektov