Predavanje o siru s pokušino [vabilo]

Predavanje o siru s pokušino vabilo

Vljudno vabljeni na predavanje »Sir - več kot živilo«, ki bo v četrtek, 27. junija 2024, ob 18. uri v Domu krajanov Adlešiči.

Predavala nam bo Sara Ketiš Glažar, svetovalka specialistka za higieno mleka in sirarstvo na KGZS Zavod Ptuj, ki nam bo predstavila značilnosti sirov po skupinah in nas strokovno vodila skozi pokušino različnih sirnih izdelkov. Sara Ketiš Glažar je magistra varne prehrane, ki kot svetovalka - specialistka deluje po celotni državi.

 

 

V okviru svojega strokovnega dela na KGZS Ptuj se ukvarja tudi z ustreznimi krmnimi obroki, zdravstvenem stanju živali in pravilnim in higienskim pridovivanjem mleka - vse to namreč vpliva na kvaliteto mleka oz. mlečnega izdelka. Dobro pozna tehnologije predelave mleka v jogurte, sveže in mehke sire, kar je pridobila tudi s projektnimi izkušnjami. S svojim širokim znanjem izboljšuje prakse sirarstva in ozavešča o pomenu kvalitetnih in kakovostnih surovinah.

 

Predavanje s pokušino je namenjeno potrošnikom, rejcem in tudi ponudnikom prehrambnih domačih prehranskih izdelkov in gostincem.

Vabilo si lahko ogledate tukaj.

 


 

Vir fotografije: Ekološka kmetija Peteh, Grabrijan (Vučji ogrizek).

 


clld_eksrp_novo_0x800_tina

Dogodek poteka v okviru projekta "Iz drobnice", ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.


 

 


Nazaj na: Izvajanje projektov