Vabilo: Festival zelišč v Novem mestu

Vabilo Festival zelišč v Novem mestu

DIŠI PO ZELIŠČIH 2024

Festival zelišč, ki potuje po Sloveniji, odpira vrata v soboto, 13. aprila, na Glavnem trgu v Novem mestu med 9. in 17.30 uro.

Čaka nas celosten dan, poln pestrega dogajanja, z odličnimi govorci, temami, ki obogatijo, tematskimi delavnicami in razstavljavci. Poskrbljeno bo tudi za dostopno in različnim okusom prilagojeno ponudbo hrane v Gostišču na trgu, Hiši kulinarike in turizma. V dopoldanskem času bodo na voljo tudi izdelki eko tržnice.

Glavno zelišče letošnjega festivala je trpotec, ki ga bo predstavila priznana zeliščarka Jožica Bajc Pivec. Nadaljevala bo Sanja Lončar s temo o pravilni uporabi sluzi. Dr. Janko Rode bo podal podroben vpogled v zelišča za domači vrt in domačo uporabo. Sledilo bo še predavanje dr. Tine Prodnik o hrani za podporo jetrom ter aromaterapija z Nežo Rangus. V kulinarične globine iz narave bo popeljala Katarina Marinč. Tekom dneva bodo potekale še delavnice aromaterapije doma in fraktalne risbe. Čas smo namenili tudi okrogli mizi s strokovnjaki o pomembnosti izobraževanja ter ljudskim zdravilstvom. Celoten dan bo spremljal barvit kulturni program.

Obisk vseh dogodkov je brezplačen, namenjen vsem generacijam in ga bomo izvedli ob vsakem vremenu.


Celoten program zeliščarskega dneva je objavljen na spletni strani www.herbalist.si (program je nižje na spletni strani).


 

ZELIŠČA ZA DOMAČI VRT, PREHRANO, ZDRAVJE IN OKRAS

Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto v sklopu LAS projekta Veriga eko zelišč od Dolenjske do Krasa vabi na delavnico z naslovom Zelišča za domači vrt, prehrano, zdravje in okras, ki bo v soboto, 13. 4. 2024, ob 12.30 na Glavnem trgu Novega mesta v sklopu Festivala zelišč 2024.

Na Festivalu zelišč bo imela Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto tudi stojnico, kjer vam bomo predstavili različna zelišča in čajne mešanice, poskrbljeno pa bo tudi za najmlajše.

 


VABILO NA DELAVNICO


 

 


Nazaj na: Izvajanje projektov