Polepšajmo dan naši babici

Vir Siol net

Starejši občani so populacija, ki jo je trenutna situacija najbolj prizadela. S tem ne mislimo oskrbovancev v domovih za starejše, kjer se osebje po svojih najboljših močeh trudi, da je njihovo življenje čim manj stresno in podobno življenju v normalnih razmerah, ampak na starejše, ki živijo sami, zaprti med štirimi stenami. Te bolj kot pomanjkanje dobrin, pesti »osamitev«. Marsikateri med njimi ne razume trenutnih razmer, ukrepov in težko prilagodi situaciji nošenju zaščitne maske ter rokavic; terminom za obisk trgovine itd.

Pomoč svojcev je v tem času še toliko bolj pomembna. Res je, da mora biti varnost - zaščita pred in prenosom okužbe na prvem mestu in se izogibajmo nepotrebnih stikov, vendar pri tem ne smemo pozabiti, da tudi samota ubija, tiho in počasi.

Ekipa LAS Dolenjska in Bela krajina je v okviru svojih animacijskih aktivnosti v sodelovanju z Univerzo Novo mesto, Fakulteto za zdravstvene vede pripravila Vodnik z zdravstvenimi nasveti za starejše. V njem lahko najdete nasvete, kako v teh dneh olajšati življenje svoji mami, babici, teti, sosedi ali pa jih boste samo bolje razumeli oziroma njihove težave. 

Naj bo to še ena izkušnja več, iz katere bomo zagotovo šli močnejši in bogatejši z novimi spoznanji.


Animacijski vodnik po socialnih in zdravstvenih programih za starejše na območju LAS DBK


 


Nazaj na: Novice