Pestre aktivnosti v projektu Herbalium

Pestre aktivnosti v projektu Herbalium

V okviru projekta »Herbalium – prostor narave, zdravja in dobrega počutja«, podprtega s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, so se v torek, 1. marca 2022, tudi na terenu pričele aktivnosti za ureditev učnega čebelnjaka na območju Zeliščarskega centra JV Slovenije v Zagradu v občini Škocjan.
Ureditev učnega čebelnjaka bo izvedlo Čebelarsko društvo Šmarjeta-Škocjan, skupaj s predsednikom Slavkom Globevnikom so označili lokacijo postavitve bodočega učnega čebelnjaka in si ogledali stanje lesenega ogrodja s slamnato streho, ki so ga pred nekaj leti postavili v neposredni bližini na pobočju in bo uporabljeno zanj.

V učnem čebelnjaku bo osem čebeljih družin, opremljen bo z vso potrebno opremo, pripomočki in priborom za delovanje čebelnjaka in oskrbo čebel. Za upravljanje bo skrbelo Čebelarsko društvo Šmarjeta-Škocjan s podporo Občine Škocjan. V bližini učnega čebelnjaka bodo v okviru dogodka Dan sajenja medovitih rastlin 2022 v soboto, 26. marca, zasajene tudi različne medovite rastline.

Živahno je bilo tudi v četrtek, 24. februarja 2022, ko je potekalo srečanje s člani in mentorji društva Sonček iz Novega mesta (projektni partner) skupaj z delovno akcijo na območju Zeliščarskega centra JV Slovenije.

Na območju, kjer bodo v okviru projekta postavljena lesena gibalna igrala, urejena gozdna čutna pot, gledališče v gozdu in gozdna knjižnica, so pospravili odvečno vejevje in drugo zarast ter pograbili listje. Tako so površine pripravili na izvedbo izvirnih ureditev, ki bodo nadgradile ponudbo in ljudem približale gozd, naravo ter spodbujale druženje z izvajanjem kulturno-izobraževalnih dejavnosti na prostem.

 


Vir: Rok Petančič, Občina Škocjan

 

 

 

 


Nazaj na: Izvajanje projektov