Vabilo na posvet »IZZIVI SOCIALNEGA PODJETNIŠTVA V JUGOVZHODNI SLOVENIJI«

Vabilo na posvet IZZIVI SOCIALNEGA PODJETNIŠTVA V JUGOVZHODNI SLOVENIJI

Vabimo vas, da se udeležite posveta na temo IZZIVI SOCIALNEGA PODJETNIŠTVA V REGIJI JUGOVZHODNA SLOVENIJA, ki bo 16. 9. 2022, ob 9.00 uri, v prostorih Razvojnega centra Novo mesto, Podbreznik 15 8000 Novo mesto.

Na posvetu bo sodelovala tudi LAS Dolenjska in Bela krajina s projektoma KRATIVNICA MARELA, Tjaša Stankovič in INKUBATOR VEŠČIN, Dr. Marjetka Pezdirc.

S projektoma smo na območju LAS DBK preverili interes za razvoj socialne ekonomije na projektnem območju. Pri tem smo se pri projektu Kreativnica Marela skoncentrirali na mlade, pa tudi manj mlade kreativce, ki so odlični na svojem ustvarjalnem področju, manjka pa jim podjetniških znanj in pogosto tudi sredstev za razmah njihove dejavnost. Spodbudili smo jih, da se povežejo in si medsebojno pomagajo, od tod tudi naslov projekta Kreativnica Marela. V projektu Inkubator veščin je bila s pomočjo sofinanciranja iz sredstev projekta, urejena kuhinja za peko tradicionalnih belokranjskih pogač pa tudi ostalih tradicionalnih jedi. Nastal je center za prenos znanja, kjer bodo starejši prenašali znanje na mlade. Ti pa to znanje lahko s pridom uporabijo tudi pri razvoju svojih podjetniških idej.

Težnja LAS je tudi v prihodnje iskati nove podjetniške priložnosti, ki se navezujejo na reševanje družbenih in okolijskih težav. Zanimive ideje bomo uporabili tudi pri pripravi Strategije LAS DBK za 2021–2027.


Nazaj na: Novice