Na obisku pri "Dobrotah Dolenjske"

Na obisku pri quot Dobrotah Dolenjske quot

Deležniki iz območja Bele krajine so prepoznali nujnost nadgradnje dosedanjega delovanja s kolektivno blagovno znamko v katero bodo vključili najboljše belokranjske rokodelske izdelke, produkte s kmetij, vinarje in gostince.

V okviru projekta bo izdelan sistem podeljevanja pravice do uporabe kolektivne znamke, ki se bo imenovala »Belokranjsko«. V njo bodo tako vključeni paradni produkti, ki zadovoljijo potrebe gostov na najvišjem nivoju in predstavljajo Belo krajino v najlepši luči. To so vsi tisti izdelki, ki imajo lokalno poreklo in visoko kvaliteto in v katerih se evidentno odraža trud lokalnih ponudnikov produktov in storitev.

V okviru projekta bo izdelan sistem podeljevanja pravice do uporabe kolektivne znamke. Obstoječi in novi ponudniki bodo animirani s ciljem, da svoje pridelke in izdelke predstavijo komisiji in po ocenjevanju uporabijo celostno grafično podobo znamke na certificiranih izdelkih.

Skozi celoten proces ustanavljanja in trženja blagovne znamke je šel Zavod Dobrote Dolenjske iz Trebnjega, pod njegovim okriljem se namreč zbirajo, certificirajo in tržijo produkti, ki so zbrani pod znamko »Dobrote dolenjske«.

Projektna ekipa Kolektivne blagovne znamke Bela krajna se je odpravila v Trebnje, kjer smo neposredno dobili informacije, usmeritve in nasvete kako se lotiti tako obsežnega projekta. Gostoljubno so nas sprejeli v svojih prostorih in nam poleg neprecenljivih izkušenj ponudili tudi izjemno degustacijo lokalnih dobrot, ki jih uspešno tržijo v butični trgovinici na Mestnem trgu v Ljubljani, Trebnjem, dostopni so tudi v izbranih Mercatorjevih trgovinah itd. Pri vzpostavljanju tako obsežnih sistemov, so informacije iz prve roke tiste, ki olajšajo prve korake in dajejo vzpodbudo pri nadaljnjih korakih.

Projekt Kolektivna blagovna znamka Bele krajine je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 


Besedilo: LAS DBK
Foto: RIC Bela krajina

 


Nazaj na: Izvajanje projektov