Dobrote Dolenjske dobitnice prestižne plakete Gault&Millau

Dobrote Dolenjske dobitnice prestižne plakete Gault amp Millau

Ljubljana doživlja kulinarični razcvet in k temu prispevajo tudi Dobrote Dolenjske, blagovna znamka razvita tudi s pomočjo financiranja iz sredstev LEADER/CLLD.

V okviru projekta Ljubljanska kakovost, Turizem Ljubljana preverja kakovost turistične ponudbe ter promovira najboljše, kar Ljubljana ponuja. Od leta 2019 projekt poteka v sodelovanju s priznanim francoskim gastronomskim vodnikom Gault&Millau, ki po mnenju mnogih poznavalcev celo presega pomembnost dobro znanega Michelinovega vodiča.

Posebna pozornost je namenjena lokalnim posebnostim, ki odražajo avtentičen značaj ponudbe. Najbolje ocenjeni ponudniki prejmejo Znak ljubljanske kakovost.

 

Strokovnjaki vodnika Gault&Millau ocenjujejo ponudnike kot so restavracije, drugi lokali s prehrano, trgovine, hoteli idr. po skrbno pripravljenih kriterijih ter po metodi "skritega gosta".

Ocenjevalci, ki delujejo pod okriljem Gault&Millau Slovenia so letos v Ljubljani poleg 111 gostinskih lokalov obiskali tudi 74 trgovin v mestnem jedru, med drugim tudi trgovinico Dobrote Dolenjske. Ocenjevalci so trgovine obiskali nenajavljeno in jih nato ocenili na podlagi mnogih faktorjev - od ponudbe, prijaznosti osebja, do urejenosti trgovine.

V kategoriji trgovin s hrano in pijačo je trgovina Dobrote Dolenjske v Ljubljani prejela največ točk in s tem tudi najpomembnejše priznanje - leseno plaketo »Gault&Millau  Ljubljana/Ljubljanska kakovost 2020«. V obrazložitvi so ocenjevalci zapisali, da se izdelki Dobrot Dolenjske ponašajo z vsaj 70 odstotki lokalno pridelanih surovin, izjemno profesionalna in prijetno postrežbo v trgovinici, ki je lep zgled preostalim slovenskim pokrajinam in proizvajalcem, kako se predstaviti Sloveniji in svetu.

Iskrene čestitke celotni ekipi Dobrote Dolenjske - od idejnih vodij, do proizvajalcev in prijaznih prodajalcev.


 


Nazaj na: Izvajanje projektov