S knjigo v gozd

S knjigo v gozd

S knjigo v gozd

Večni izziv s katerim se soočajo starši je, kako otroka zvabiti v naravo, hkrati pa mu dati v roke dobro knjigo. Tega so se na inovativen način lotili partnerji v projektu Herbalium - prostor narave, zdravja in dobrega počutja, ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v okviru CLLD.

Projekt se izvaja v sklopu trajnostnih ureditev območja Zeliščarskega centra JV Slovenije in predstavlja smiselno nadgradnjo že obstoječih programskih vsebin. S pomočjo sofinanciranja iz projekta se zeliščarski center ponaša z novo pridobitvijo »knjižnico v gozdu«. Na policah so našle svoje mesto že prebrane knjige mladih bralcev, ki čakajo na nove knjižne navdušence, seveda pa ni pozabljeno tudi na malo starejše »knjigoljube« . S tem je gozd kot naravni habitat, postal tudi kulturno stičišče v naravi.

V projektu bo izvedenih še več aktivnosti, ki bodo omogočale sproščujoče gibanje v naravi – urejen bo javno dostopen prostor narave, zdravja in dobrega počutja z ureditvami (gledališče v gozdu, čutna gozdna pot, geološki stolpec, energijski krog, učni čebelnjak, lesena gibalna igrala). Predvidene pa so tudi spremljajoče aktivnosti (lutkovna predstava, delavnice Energija narave, akademija zeliščarstva, čebelarske delavnice, aktivnosti OŠ Frana Metelka Škocjan).

Več o gozdni knjižnici na spodnji povezavi.

 


Foto: Rok Petančič, Občina Škocjan.

 

 


Nazaj na: Izvajanje projektov