Dobrote Dolenjske v Celovcu

Dobrote Dolenjske v Celovcu

Za Zavodom Dobrote Dolenjske je uspešna predstavitev in promocija DOLENJSKE na tradicionalnih Dnevih alpsko jadranske kuhinje v Celovcu / Tage der Alpe – Adria Küche Klagenfurt 2020.

Dolenjsko so predstavili preko okusov, kulinaričnih in gastronomskih specialitet, skritih in že odkritih zgodb Dolenjske in njenega podeželja. Najzanimivejše so namreč prav zgodbe in kraji, ki se skrivajo za vsakim krožnikom in kozarcem. Obiskovalci so spoznali Dolenjsko na edinstven način in bili tako povabljeni, da jo doživijo tudi »v živo«.

V objavi navajajo: »Kolikokrat smo ta vikend izgovorili besede Dolenjska, Novo mesto, Trebnje, Šentjernej, Mirna Peč, Mokronog, Mirna, Pleterje, Kostanjevica, Šmarjeta, Kočevje, Ribnica, Stična, Bela krajina, Dolenjske Toplice, Žužemberk … cviček, modra frankinja, kočevski medved in med, krško poljski prašič, štruklji, ribnčan, raška čbula, pira, roženkravt… več ne vemo. Vemo le, da smo ponosno in dobro zastopali »naše barve« in da so bili obiskovalci navdušeni«.

Pri promociji so jim z veseljem in ponosom priskočili na pomoč srčni Dolenjci živeči v Celovcu in študenti Glasbene akademije Celovec, ki so po dobro opravljenem delu prijeli tudi za instrumente in mikrofon – v slogi je moč.

 


Povzeto po FB objavi: https://www.facebook.com/1493686300/posts/10218794676686686/?d=n

 

 


Nazaj na: Novice