VABILO: Dan odprtih vrat Krajinskega parka Kolpa

VABILO Dan odprtih vrat Krajinskega parka Kolpa

Vabljeni v Krajinski park Kolpa, kjer bodo EVROPSKI DAN PARKOV (24. maj) obeležili z dnevom odprtih vrat v muzeju na prostem.

Dogodek bo potekal na ŠOKČEVEM DVORU v Žuničih v nedeljo, 23. 5. 2021, od 14. do 18. ure.

V sklopu programa bo vodena predstavitev zavarovanega območja Krajinskega parka Kolpa ter ob 15. uri predstavitev info centra in muzeja na prostem – Šokčev dvor Žuniči. Ob 16.30 pa se bo pričel kulturni program z umetnico Zvezdano Novaković.

Ves čas dogodka se bodo na vrtu predstavljali rokodelci, (ekološki) kmetje, čebelarji, ponudniki rokodelskih, prehrambnih pridelkov in izdelkov. Ob prireditvenem prostoru bo možno opazovati avtohtone pasme domačih živali.

V okviru predstavitve projekta ZAKLADI BELE KRAJINE, ki je bil potrjen na 4. javnem pozivu Lokalne akcijske skupine (LAS DBK) bo predstavljena spletna stran www.belokranjski-izdelki.si, premična oprema za prodajo izdelkov lokalnih ponudnikov na tržnicah in prireditvah ter e-kolesa.

Partnerji v projektu: Kmetijska zadruga Metlika z.o.o.; Javni zavod Krajinski park Kolpa; STARKMAT, spletne rešitve in oblikovanje, Sebastjan Štarkel s.p.; ŠPICA servis koles, Rok Simčič s.p. in Mirabilis d.o.o. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

 

 

 

 


Nazaj na: Novice