VABILO na natečaj za izbor receptov za inovativne jedi iz mesa in mleka drobnice

VABILO na natečaj za izbor receptov za inovativne jedi iz mesa in mleka drobnice

LAS s CILjem skupaj z LAS Notranjska, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Dolenjska in Bela krajina v okviru skupnega projekta sodelovanja Novi izzivi slovenske drobnice razpisuje skupni natečaj za izbor receptov za inovativne jedi iz mesa in mleka drobnice. Z natečajem želimo spodbuditi kreativnost in razvoj novih jedi iz mesa in mleka drobnice, uporabo produktov slovenske drobnice tako v gostinskih obratih kot za domačimi štedilniki ter uživanje kakovostne, lokalno pridelane hrane in surovine.

Namen natečaja je opozoriti na produkte slovenske drobnice. Pomembni akterji za ohranjanje in razvoj kulinarične ponudbe na tem področju ste rejci drobnice in nosilci različnih gostinskih obratov. Cilj pa je spodbuditi vključevanje produktov drobnice na jedilnike turističnih kmetij, tudi v različne gostinske obrate; z uvedbo preprostih jedi tudi v obrate družbene prehrane, šolske kuhinje. K sodelovanju ste vabljeni kulinarični navdušenci, ki radi ustvarjate in so vam meso in mleko drobnice predstavlja kulinarični izzivi.

Na natečaju lahko sodelujete avtorji receptov, tako fizične kot pravne osebe. Vsak prijavitelj lahko sodeluje z do tremi recepti. Povabilo k sodelovanju na natečaj je namenjeno vsem zainteresiranim, kulinaričnim navdušencem, rejcem drobnice, gostincem, kuharjem, turističnim kmetijam, dijakom in študentom s področja gostinstva, turistične in kmetijske stroke.

Natečaj je odprt od 1. oktobra do vključno, 15. novembra 2019.

Za vse dodatne informacija smo na voljo na telefonski številki 05 37 43 912 ali na e-mailu polona.kavcic@icra.si, ICRA d.o.o. Idrija, vodilni partner LAS s CILjem, Mestni trg 1, 5280 Idrija.

Vabljeni k sodelovanju.

LAS s CILjem, LAS Notranjska, LAS Zgornje Savinjska in Šaleška dolina, LAS Dolenjska in Bela krajina.



Dokumentacija: 

1. NATEČAJ

2. PRIJAVNICA 

 


Projekt ˝Novi izzivi slovenske drobnice˝ je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoj podeželja 2014–2020. Organ upravljanja za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovoren LAS s CILjem. Projektni partnerji operacije so: LAS s CILjem, LAS Notranjska, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Dolenjska in Bela krajina.

 


Nazaj na: Izvajanje projektov