Popestrimo veliko noč z lokalnimi dobrotami

Popestrimo veliko noč z lokalnimi dobrotami

Prihaja praznični čas in glede na nastale razmere, ko moramo življenje organizirati drugače, želimo na območju Dolenjske in Bele krajine še bolj povezati pridelovalce z lokalno hrano ter domače potrošnike. V ta namen vas spodbujamo, da hrano pri lokalnih ponudnik bodisi naročite preko spletnih trgovin ali kupite neposredno pri ponudnikih doma (po predhodnem dogovoru). Podprite lokalne ponudnike, lokalno hrano in lokalno ekonomijo. 

Za naročila in prevzem se je potrebno predhodno dogovoriti s ponudniki preko telefona ali elektronske pošte. Naročeno naj gre iskati le ena zdrava oseba, brez kliničnih znakov obolenj zgornjih dihal ali drugih bolezni. Ravnajte odgovorno in tako ponudniki kot kupci upoštevajte navodila NIJZ. 

Za boljšo preglednost smo pripravili seznam oz. povezave do ponudnikov in spletne trgovine z izdelki iz našega območja: 

 • Seznam lokalnih ponudnikov iz območja Dolenjske in Bele krajine: POVEZAVA
  V okviru projekta Z roko v roki do kakovostne prehrane smo izdelali seznam več kot 30 lokalnih ponudnikov iz Dolenjske in Bele krajine. Več o tem ter pravilih naročanja na POVEZAVI.

 • Dolenjska tržnica lokalnih pridelkov in izdelkov: POVEZAVA
  Na tržnici se s svojo aktualno ponudbo pridelkov in proizvodov predstavljajo dolenjske turistične in eko kmetije, čebelarji, zeliščarji in vsi, ki skrbijo za našo oskrbo z zdravo, lokalno pridelano hrano. Seznam in ponudba se dnevno dopolnjuje.

 • Dolenjska tržnica (odprta skupina na Facebooku): POVEZAVA
  Namen skupine je spodbujanje lokalne samooskrbe in povezati domače pridelovalce z odjemalci. Dobrodošli so tako mali kmetovalci in vrtičkarji, kot večje kmetije. Tukaj lahko pridelovalci brezplačno objavljajo svoje izdelke (sadje, zelenjava, meso, marmelade, čaj, mlečni izdelki, vino, pivo, jajčka,...) , odjemalci pa lahko povprašajo po želenih domačih izdelkih v bližini. 

 • Spletna trgovina Dobrote Dolenjske: POVEZAVA 
  Da na naših mizah ob prihajajočih prazničnih dneh ne bo primanjkovalo kulinaričnih presežkov, so poskrbeli v Dobrotah Dolenjske, kjer so oblikovali posebno ponudbo, ki jo tržijo na svoji spletni strani, pod naslovom »VSE ZA VELIKO NOČ NA ENEM  – IZBRANA ODLIČNOST DOLENJSKE«. 
  V blagovno znamko so vključeni ponudniki iz Dolenjske in Bele krajine. Ponašajo se z več kot 450 izdelkov, v katerih pa mora biti vsaj 70-odstotni delež surovin dolenjskega izvora. S pomočjo sofinanciranja iz sredstev CLLD (Evropskega sklada za regionalni razvoj) so vzpostavili sistem certificiranja izdelkov s kontrolnimi mehanizmi, s pomočjo katerih lahko v blagovno znamko vstopajo samo visoko kvalitetni izdelki. 

 • Spletna stran Naša super hrana: POVEZAVA
  Na spletni strani so zbrani vsi lokalni pridelovalci in predelovalci v Sloveniji. Z nekaj kliki lahko označimo svojo regijo in že je pred nami zemljevid in seznam lokalne ponudbe z vsemi potrebnimi kontakti. Imamo tudi možnosti videti, kdo vse dostavlja hrano na dom.

 

Za praznike vam ekipa LAS DBK iz Razvojnega centra Novo mesto želi veliko lokalnih dobrot, pozitivne energije in kup novih, pisanih idej.


Nazaj na: Novice