Kulinarična specialiteta - jedi iz mesa in mleka drobnice

Kulinarična specialiteta jedi iz mesa in mleka drobnice

Slovenci smo v teh časih potrdili, da kljub situaciji, ki je vse prej kot ugodna, znamo ohraniti zdrav in veder duh. Ena bolj domiselnih šal, ki trenutno kroži po spletnih straneh je, da bomo po sili razmer vsi postali MasterChefi. Za kuhalnico so prijeli tudi tisti, za katere je še nekaj tednov nazaj kuhanje predstavljalo misijo nemogoče. Kulinarika je pomemben del našega vsakdanjika in nam zna še kako popestriti življenje.

Kjer je le možno vključujemo kulinariko tudi v projekte LAS, tako z vidika ohranjanja tradicije, pa tudi kot prispevek h kulturni identiteti nekega območja. V okviru projekta sodelovanja Novi izzivi slovenske drobnice, sofinanciranega iz sredstev EKSRP, je nastala knjižica Jedi iz mesa in mleka drobnice - Kulinarični vodnik za pripravo jedi iz slovenske drobnice. Knjižica je rezultat sodelovanja lokalnih kuharskih mojstric in mojstrov ter lokalnih akcijskih skupin – LAS Notranjska, LAS Dolenjska in Bela krajina, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline ter LAS s Ciljem.

Izdana knjižica je (le) ena od dejavnosti skupnega projekta Novi izzivi slovenske drobnice. Rezultati projekta so pomembna spodbuda za razvoj novih izdelkov in dvig dodane vrednosti mesu, mleku, rokodelskim izdelkom, ki so nastali na območju vseh štirih vključenih LAS-ov kot tudi širše.

Celotna knjižica je pomembna popotnica pri oblikovanju in razvoju kulinarične ponudbe na Notranjskem, v Beli krajini, v Zgornji Savinski dolini in na Idrijskem, v slovenskem prostoru, tako za domačimi štedilniki kot tudi v gostinskih obratih in turističnih kmetijah kot del kulinarične turistične izkušnje.

Vsem, ki se boste lotili priprave jedi po katerem od receptov, želimo dober tek, ostalim pa obilo užitka ob prebiranju receptur in ogledu fotografij.


Knjižica Jedi iz mesa in mleka drobnice


 


Nazaj na: Izvajanje projektov