Vabilo na regijsko konferenco »Uveljavitev načela kratkih verig v sistemu javnega naročanja v javnih zavodih« 10.04.2013

Logotip LAS DBK

VABIMO VAS na regijsko konferenco »Uveljavitev načela kratkih verig v sistemu javnega naročanja hrane in živil v javnih zavodih«, ki bo v sredo, 10. aprila 2013,  ob 10.00 uri, v prizidku zavoda Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma, Sevno 13, Novo mesto.

 Zaradi vse manjše samooskrbe in s tem večje odvisnosti od »uvožene« hrane, ki pogosto ne dosega minimalne kakovosti, ves bolj pridobiva na pomenu hrana pridelana v lokalnem okolju, ki ni obremenjena s prevoženimi kilometri in dolgotrajnim skladiščenjem. V prihodnje mora biti cilj nas vseh, zagotoviti javnim zavodom (šolam, vrtcem, domovom za ostarele, bolnišnicam) in tudi drugim ponudnikom prehrane, zdravo lokalno pridelano in proizvedeno hrano.

Na konferenci bodo predstavljene smernice za naročanje hrane v javnih zavodih, zmožnosti dobave hrane in živil ter primeri dobrih praks z območij, kjer se že izvaja lokalna oskrba.

 

Organizatorji konference so: Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Mestna občina Novo mesto, Lokalna akcijska skupina Dolenjska in Bela krajina in zavod Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma.

 

                                                                                                                                                                              

www.las-dbk.si

 



Nazaj na: Novice