Občina Žužemberk - Trški dnevi 6-19. julij 2010

Trški dnevi

Občina Žužemberk vabi na Trške dneve, ki so največja, najodmevnejša, kulturna, rekreativna in turistična prireditev v Suhi krajini v kateri se prepletata preteklost in sedanjost.

V programu nastopajo mnogi priznani slovenski in tudi tuji umetniki. Prireditve se začnejo z literarnim večerom na Dvoru, nadaljujejo z otvoritvami fotografij v lovski dvorani, koncertom za orgle v farni cerkvi, obnovljenim vodnjakom na Ajdovcu in razstavo Mreže regionalnih muzejev na prostem, etnološkim srečanjem v spominskem parku Alojza Zupanca v Šmihelu.

V Žužemberku prireditve med drugim obsegajo razstavo likovnih del Franca Zupančiča in Maje Dralka, koncert ene izmed legend slovenske popevke, nadaljujejo s predstavitvijo slovenske etnologije, pesmi in plesov, s kolesarsko dirko za starejše dečke ter rekreativnim Suhokranjskim kolesarskim maratonom, s sprejemi in otvoritvami občinskih pridobitev, trškimi igrami, nastopi mladih harmonikarjev, suhokranjsko tržnico, in pravo gasilsko veselico.

V nedeljo bo potekal daleč naokoli poznan Srednjeveški dan, ki je tudi osrednji dogodek, s tržnico, vitezi, grajskimi gospodičnami, plesi, viteškimi dvoboji in z zanimivimi dogodki iz bogate zgodovine žužemberškega gradu.

Trški dnevi se bodo zaključili v ponedeljek, s počastitvijo obletnice rojstva Rozalije Sršen ali Zalle Zarane – prve Hollywoodske filmske igralke iz Slovenije, rojene 16.7.1897 v Žužemberku.

Na letošnjih Trških dneh bo predstavilo preko 350 nastopajočih, zvrstilo pa se bo kar 60 različnih dogodkov povezanih z dediščino in etnologijo, kulturo, športom in rekreacijo…

Več:

Trški dnevi - opis za javnost (doc, 1,3 MB)

Program trških dni 2010 (pdf, 191,8 KB)

Trški dnevi angl. (pdf, 207,1 KB)

Market town days 2010 (pdf, 2 MB)


Nazaj na: Novice