Dobrote Dolenjske - pridobitev certifikata

dd

 

Kolektivna tržna znamka Dobrote Dolenjske je nastala v okviru dve leti trajajočega projekta, ki ga je pravzaprav začel že Podeželski šopek, nosilec projekta je Društvo za razvoj in oživitev Trebnjega, njegovi partnerji pa Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline, podjetje Esplanada, Dežela kozolcev, Gostilna Rakar in Interflash turizem. Oba projekta sta sofinancirana iz sredstev Leader in Lokalne akcijske skupine Dolenjska in Bela krajina.

Dobrote Dolenjske združujejo 15 ponudnikov z več kot 100 različnimi izdelki – od različnih salam do sirov, sokov, sirupov, kisov, likerjev, testenin, piškotov, marmelad … Poskrbeli so tudi za celotno grafično podobo in lično embalažo, ki je enostavna in iz okolju prijaznih materialov, vsak izdelek so obogatili še z iskrivo mislijo, ki jih je oblikoval prof. dr. Janez Bogataj, oblikovali pa tudi posebne prodajne kredence in mobilno prodajalno, s katero lahko te izdelke odpeljejo po celotni Sloveniji.

V okviru projekta, so oblikovali tudi katalog, nakupili opremo za pripravo izdelkov in organizirali prvi mednarodni festival marmelad v Deželi kozolcev. Drugi najslajši festival v Sloveniji bo prvo soboto v oktobru.

 

Partnerji v projektu si želijo, da bi se z Dobrotami Dolenjske identificirali vsi Dolenjci, dolenjska podjetja, trgovci, lokalne skupnosti ter turistični in gostinski ponudniki in jih vzeli za svoje, zato vabijo vse zainteresirane, da se vključijo v projekt in prepoznajo kolektivno tržno znamko Dobrote Dolenjske, kot priložnost za promocijo svojega dela.

 

Certifikat Dobrote Dolenjske lahko ponudniki pridobijo za: pridelke, prehranske izdelke, pripravo in ponudbo jedi in pijač v gostinskih obratih, rokodelske izdelke in izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja, doživljajske turistične produkte in programe, doživljajska turistična vodenja, organizirane kulinarične prireditve in dogodke, nastanitve v različnih tipih nastanitvenih obratov, gostinske prehrambene obrate različnih tipov, organiziranje različnih tipov aktivnosti, proizvajanje različnih izdelkov ter ponudbo drugih vsebin na območju Dolenjske regije.

 

Pridelke in kulinarične izdelke lahko ponudniki na ocenjevanje prijavijo do 20. maja, jedi in pijače v gostinskih obratih pa do 10. junija.

Javni razpis si lahko preberete s klikom na spodnjo povezavo.

 

http://dobrote-dolenjske.si/index.php?route=information/information&information_id=26

 

 

Za vse dodatne informacije, se lahko obrnete na Aljo Rabzelj, na telefonski številki 07 34 82 225 ali preko elektronske pošte info@dobrote-dolenjske.si.

 


Nazaj na: Novice