Objekt Cerovec dobiva novo podobo

Objekt Cerovec dobiva novo podobo

Občina Semič v sklopu projekta "Zdravo in aktivno življenje na belokranjskem podeželju" (akronim: Zdravo in aktivno podeželje), ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, ureja večnamenski objekt Cerovec z namenom oživitve vaškega središča za medgeneracijsko druženje in za izvajanje ostalih prostočasnih dejavnosti na podeželju.

Do sedaj so uredili tlake, notranji omet, inštalacije, zamenjali okna, uredili sanitarije, nabavili opremo za učno kuhinjo, pisarno in za večnamenski prostor ter poskrbeli za zunanjo ureditev.

Veselijo se jeseni, ko bo objekt v polni funkcionalnosti zaživel z izvedbo izobraževalnih delavnic z novimi, prilagojenimi vsebinami, zanimivimi za prebivalce Bele krajine in širše.

Ena od številnih aktivnosti, ki jih načrtujejo za prihajajočo jesen in pomlad bo priprava jedi z vključitvijo pridelkov iz lokalnega območja, na naraven način, brez dodatkov, s sestavinami, ki jih imajo v lokalnem okolju.

Ureditev večnamenskega prostora Cerovec bo zaključena jeseni, celoten projekt »Zdravo in aktivno podeželje« pa sredi leta 2021.


Povzeto: spletna stran Občina Semič

 

 

 


Nazaj na: Izvajanje projektov